Son Dakika


Ekonomi Haberleri

  • Son dakika haberine göre; Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlara karşı harekete geçti. Bakanlıktan yapılan açıklamada "İhracat yasağıyla ilgili çalışma yapılıyor. Fiyatları düşürmek için çalışma yapılıyor .Kurban bayramına piyasa domine edilecek." denildi.
  • Dünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu. Enflasyonun yılın 2. yarısında düşeceğini vurgulayan Bakan Şimşek "En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı" dedi. Öte yandan Şimşek, "Kamuda harcama kontrolü 2024'ün ikinci yarısında devreye girmiş olacak" ifadesini kullandı.
  • Memur ve emekli zam oranı için gözler yılın dördüncü enflasyon verisi olan nisan ayı enflasyon rakamlarında olacak. Nisan 2024 enflasyon oranı açıklaması ile yılın dördüncü ayında görülen tüketici ve üretici enflasyonu ortaya çıkmış olacak. Peki, TÜİK nisan ayı enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta, açıklanacak?
  • Dünyada üretilen birçok üründe ya lider ya da ilk 5’teyiz ancak üretimde lider olduğumuz, Türkiye'de üretilen gıdaları pekte ucuza tüketemiyoruz. Yurt dışında daha uyguna satılabilen ürünler neden Türkiye'de daha pahalı? İşte örnekleriyle o fiyat farkı CNN TÜRK ekibinden Emrah Çakmak ve Kameraman Buğra Benlioğlu'nun haberinde.
  • On Numara sonuçları 407 bin liralık devreden ikramiye tutarının bulunduğu şans oyununda bugünün kazandıran sayılarını gösterecek. On Numara bilet sorgulama işlemleri ise bugünkü çekilişte şansını deneyen talihli adayları tarafından kullanılacak. Peki, On Numara 26 Nisan 2024 sonuçları ve bilet sorgulama ne zaman?
  • Havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte ücretsiz 25 metreküp doğal gaz kullanımıyla ilgili detaylar gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda açıklanan karara göre belirtilen tarihe kadar doğal gaz kullanıcılarına gönderilecek faturada doğalgaz kullanımı 25 metreküpü geçmemiş ise aboneler hiçbir ücret ödemeyecek. Peki, 25 metreküp doğal gaz ne zamana kadar ücretsiz? İşte bedava doğal gaz son kullanım tarihi.
  • Haftanın üç günü çekilen Süper Loto'da bu akşam çekiliş heyecanı yaşandı. Merakla beklenen, Süper Loto çekilişi 21:30'da gerçekleşti. Bugün çekilen Süper Loto'da sonuçlar belli oldu. İşte Süper Loto sonucu sorgulama ekranı…
  • Geçtiğimiz yıl hayata geçen EYT düzenlemesiyle yaklaşık 2 milyona yakın çalışan emeklilik hakkı kazandı. Emekli olanlar için durum iyi görünse de sektörler için durum öyle değil. Sektör temsilcileri iş kollarında kalifiye eleman eksikliği oluştuğuna, iş yerlerinde çalışma düzeninin bozulduğuna işaret ediyor. Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Buğra Benlioğlu'nun haberinde.
  • Son dakika haberine göre; Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün nisan ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu. Merkez, geçen ay politika faizini 500 baz puan artırmıştı.